Taşınma Gününden Önce Bilmeniz Gereken 15 Şey

Büyük bölümümüz gerçek anlamda hazırlık yapmaya sadece bir hafta kala başlıyor. Bu yazımızda özetle bu sürenin yetersiz olduğunu, evden eve nakliyatın sorunlar ile bitmesini istemiyorsanız çok önceden ufak tefek hazırlıklar ile bu sürece başlamanız gerektiğini söylemek istiyoruz.
1- Hazırlanmaya Erken Başlayın
Benim öneri taşınma gününe en az 5 hafta kala hazırlık yapmaya başlanmalı. Taşınma süreci çok fazla zaman isteyen bir süreç ne kadar erken başlarsanız o kadar rahat sürdürürsünüz. Şöyle bir söz var “Taşınana kadar ne kadar eşyanız olduğunu bilemezsiniz” bu söz de belli tecrübelerden sonra söylenmiş olmalı. Eğer eşyalarınız size az geliyorsa ben bunları bir hafta toparlarım diyenlerdenseniz tekrar düşünmenizi öneriyorum.
2- Dolaplardan Başlayın
Evinizin bir köşesinde duran ve kapağını pek açmadığınız dolaplardan başlayın. Bu dolapta neler gidecek neler atılacak karar verin. Götüreceklerinizi paketlemeye başlayabilirsiniz.
3- Tut veya At
Evinizde genel olarak bir temizliğe başlayın. Bu temizlik hangi eşyalar kalacak hangileri gidecek bunları belirlemek olmalı. Evinizde fazlalık olduğuna inandığınız eşyaları evde tutmayı bırakın. Çöpe gönderin veya hala kullanılabilecek kadar iyi ise bağışlayın.
4- Farklı Ebatlarda Koli Biriktirmeye Başlayın
Koli satın alabileceğiniz gibi yavaş yavaş marketlerden ikinci el koli toplamaya başlayabilirsiniz. Boyutu ne olursa olsun o koli mutlaka bir işe yarayacaktır. Koli online olarak sipariş verebilir veya artık her köşe başında bulunana Ambalaj malzemeleri satıcılarına bir tur düzenleyebilirsiniz. Buralarda koli, balonlu, naylon ve rulo karton bile bulabilirsiniz.
5- Sarmaya Başlayın
Paketleyeceğiniz eşyaları iyice paketleme malzemesi ile sarın. İyi paketlendiğinden emin olun. Çünkü bu eşyaların sorumluluğu sizde eğer ambalajı yırtılmamış veya çökme yok ise olası zararlar kötü paketleme nedeniyledir. Nakliyeci sorumluluk almaz.
6- Yeterli Balonlu Naylon Alın
Balonlu naylon rulo halinde hem yapı marketlerde hem de ambalaj ürünleri satan dükkanlarda bulunur ve ucuzdur. Eşyalarınızı balonlu naylon ile kolayca sarabilirsiniz. Cimrilik yapmayın mobilya ve beyaz eşyalarınıza bol bol sarın. Nakliyat firması bile paketlemeye yapacaksa birkaç balonlu naylon rulosu satın alıp nakliyat firmanıza bunu da ekstra koruma için kullanın diyebilirsiniz.
7- Eşya Listesi Oluşturun
Nakliyat firmasının taşıyacağı tüm eşyalar için bir eşya listesi oluşturun ve fiyat teklifi alırken firma ile paylaşın. Böylece nakliyat firması ne kadar eşyanız olduğunu anlayabilecek eşyanıza göre paketleme malzemesi, taşıma elemanı ve nakliyat kamyonu tedarik edecektir.
Taşınma günü eşya listesinin bir kopyasını nakliyat firmanız ile imzaladıktan sonra paylaşın. Bir kopyası da sizde kalsın. Böylece taşınma sonrası bu eşya listesi ile eşyalarınızı çok kolay kontrol edebilirsiniz.
8- Su Elektrik Doğal Gaz Aboneliklerini İptal Edin
Yeni evinize ait aboneliklerinizin hepsini iptal edin ve evden çıkmadan önce her saatin resmini çekin. Çektiğiniz resimleri ev sahibiniz ile paylaşın. Böylece taşınma sonrası gelebilecek ekstra maliyetleri önlemiş olursunuz.
9- Yeni eviniz için bir yerleşim planı hazırlayın
Her odanın kapısına oda ismini yazın. Böylece nakliyeci hangi eşya nereye gidecek bilebilir. Yatak odası neresi, salon neresi gibi karışıklıklar da yaşanıyor. Eşyaların yanlış odaya gitmesi nakliyat firması ile tartışmalara neden olabilir. Hatta hangi eşya nereye gelecekse onun olduğu duvara küçük bir kâğıt yapıştırabilirsiniz. Böylece nakliyeci hangi eşyayı hangi odaya ve odanın neresine koyacağını kimseye sormadan kolayca görebilecek.
10- Nakliyat Sigortası Kırık ve Çizikleri Karşılamaz
Evden eve nakliyat sigortasının kapsamın çok dar olduğunu bilin. Eşyalarınızın bulunduğu aracın kaza yapması durumunu sigortaladığınızı bilmeniz çok önemli. Aksini söyleyen varsa bir sigorta acentesinden bilgi alın veya arayın sigortanın müşteri hizmetleri hattını size doğru bilgiyi verecektir. Evden eve nakliyat sigortası yazımızı da inceleyebilirsiniz.
11- Nakliyat Kamyonu Yeni Evinizin Kapısına Yanaşabiliyor mu?
Bu gerçekten önemli eğer nakliyat kamyonu park alanı ile evinizi girişi 20 metreden daha uzak ise nakliyat firması ekstra para talep edecektir. Bu mesafeyi net olarak öğrenin ve nakliyat firmalarından fiyat teklifi alırken bu detayı da paylaşın. Sadece söylemeyin birde sms ile yazılı hale getirin.
Eğer site içine taşınıyorsanız nakliyat kamyonun site içine girip girmeyeceğini öğrenin. Site yönetimi hangi gün ve saatlerde taşımaya izin veriyor bunu da öğrenin.
12- Süreci Yazılı Hale Getirin
Eğer nakliyat firması ile çalışacaksınız anlaştığınız her detay yazılı olsun sadece sözde kalmasın. Olası anlaşmazlıklarda bu yazılı şartlar imdadınıza yetişecektir. Aksi bir durumda işin içinden çıkmak pek kolay olmayacak ve size biraz pahalıya mal olacaktır. İlla yazılı bir sözleşme şart değil bir kâğıda karşılıklı anlaştığınız detayları yazın. Ne kadar ücret ödediğinizi ne kadarın kaldığını, eşyanın ne zaman teslim edileceği gibi ve karşılıklı imzalayın.
13- Nakliyat Firmasının Taşımayacağı Eşyaları Öğrenin
Evden eve nakliyat firmaları kimyasal, yanıcı, patlayıcı ve ev eşyası niteliği olmayan eşyaları taşımazlar. Bunları mutfak tüpleri, kömür, odun, silahlar diye özetleyebiliriz.
14- Nakliyat Firmasının Üstlenmediği İşleri Öğrenin
Duvar delme, klima sökme takma, uydu anteni ve avize montajını nakliyat firmaları üstlenmezler. Bu detayları nakliyat firmanız ile görüşerek netleştirin. Taşınma günü böyle sürprizler ile karşılaşmak istemezsiniz değil mi?
15- Şehirlerarası Eşya Teslimine Ekstra 24 Saat Ekleyin
Özellikle uzun mesafelere taşınırken nakliyat firmasının size söylediği teslim tarihine 24 saat ekleyin. Kendinizi eşyanızın 24 saat geçme gelme ihtimaline karşı hazırlayın. Zamanında eşyanız teslim edilse bile sizin hazırlıklı olmanız daha iyi olacaktır. Çünkü nakliyat firmaları araçtaki boş kapasite için bazen başka bir şehre de yük alır. Bu nedenle tam istenen sürelerde eşya teslim edilmeyebilir. Hazırlıklı olmak her zaman daha iyidir.

Bursa Kayram Evden Eve Nakliyat olarak size çok önem veriyoruz.

Leave a comment

Tasarım ve İlk Sayfa Seo: Kemal ALTINTAŞ